Zoeken

Marokko leent 95 miljoen euro voor bouw Navantia-patrouilleboot

17 oktober 2022 - 08:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering heeft een kredietovereenkomst van 95 miljoen euro ondertekend met de Spaanse bank Santander voor de financiering van de bouw van een patrouilleboot door het Spaanse bedrijf Navantia.

"De regeringsleider aanvaardt de aan dit decreet gehechte kredietovereenkomst van 95 miljoen euro, ondertekend op 31 augustus 2022 tussen Marokko en Santander Bank, voor de financiering van de bouw van de patrouilleboot die het voorwerp uitmaakt van het contract tussen het ministerie van Defensie en het bedrijf Navantia", luidt het door Aziz Akhannouch ondertekende decreet, gepubliceerd in het Staatsblad van 6 oktober en dinsdag online geplaatst op de website van het regeringssecretariaat.

Lees ook: Marokko koopt ultrasnelle speedboten van Nederland (foto’s)

Toenmalig Spaans minister van Financiën María Jesús Montero had het nieuws van de bouw van een patrouilleboot voor Marokko aangekondigd tijdens een bezoek aan de scheepswerf in San Fernando (Cadiz) op 8 januari 2021. Het contract voorziet in de ontwikkeling en bouw van een ’snelvarende patrouilleboot’. De Koninklijke Marokkaanse Marine had in de jaren tachtig al patrouilleboten en een korvet van Navantia ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team