Zoeken

Spaans meisje besmet met West Nijl virus in Marokko

22 augustus 2022 - 11:20 - Marokko

©

Een Spaans meisje is tijdens haar vakantie in Marokko besmet geraakt met het West-Nijlvirus, een vorm van griep die door muggen wordt overgebracht.

De toestand van het meisje verslechterde zo zeer dat zij naar het Virgen Macarena ziekenhuis in Sevilla werd gebracht. Volgens het Andalusische ministerie van Volksgezondheid leed zij aan encefalitis veroorzaakt door het West-Nijlvirus, dat zij in Marokko had opgelopen.

Lees ook: Marokko werkt controleplan apenpokken bij

Het is het eerste geval dat deze zomer in Spanje wordt geregistreerd. Volgens de plaatselijke autoriteiten verspreidt de ziekte zich al enkele weken in Frankrijk, Italië, Israël en zelfs de Verenigde Staten.

Lees ook: Covid-19 Marokko: einde tweede Omikrongolf

"Het virus wordt overgebracht door de beet van bepaalde muggensoorten," meldt persagentschap Europa Press. Het virus komt seizoensgebonden voor van mei tot november. De symptomen variëren van hoge koorts, hoofdpijn, spierpijn tot gezwollen lymfeklieren. Het virus kan ernstige schade toebrengen aan het zenuwstelsel. In 2021 werden in Andalusië ongeveer 71 gevallen, waaronder acht sterfgevallen, gemeld.

Bladna.nl