Zoeken

Covid-19 is terug in Marokko

9 november 2022 - 17:00 - Marokko

©

Marokko wordt na een periode van rust weer geconfronteerd met een toename van Covid-19-infecties. Het ministerie van Volksgezondheid heeft zijn bezorgdheid geuit en de Marokkanen opgeroepen de adviezen op te volgen.

Dr. Mouad Mrabet, coördinator van het Nationaal Centrum voor Gezondheidscrises, verklaarde bij de presentatie van het maandelijkse overzicht van de epidemiologische situatie in Marokko, dat het virus zoals verwacht zich opnieuw verspreidt na een overgangsfase van drie maanden.

Lees ook: Vaccinfabriek om Marokko en Afrika te bevoorraden

In de eerste week van november is het aantal geregistreerde gevallen verdubbeld. Hiervan zijn twee derde geregistreerd in de regio’s Rabat-Salé-Kenitra en Casablanca-Settat.

Uit de cijfers blijkt dat het wekelijkse positieve percentage in de laatste week (1 tot 7 november) aanzienlijk is gestegen tot 2,1%. Dit percentage is al meer dan twee maanden stabiel op minder dan 1%. "Deze beide indicatoren doen vermoeden dat we een zeer waarschijnlijke vijfde golf ingaan waarin het virus zich massaal zal verspreiden. Eind deze week zullen we meer weten," voegde de coördinator eraan toe.

Lees ook: Covid-19 Marokko: einde tweede Omikrongolf

Daarbij wees Dr. Mouad Mrabet erop dat in de eerste week van november slechts drie gevallen op de intensive care waren opgenomen, terwijl in dezelfde periode niemand kunstmatig werd beademd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team