Zoeken

Marokkaan uit flat gezet in Spanje vanwege afkomst

20 september 2022 - 07:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Saad, 20-jarige Marokkaan, werd geweigerd in een gedeelde flat in Almeria vanwege zijn afkomst. Dit racistische gedrag werd gemeld door een collega van de jongeman.

De Marokkaan had een kamer gevonden in een flat die hij moest delen met drie huisgenoten. Hij was erg blij om zijn intrek te nemen, maar zijn teleurstelling was groot. De dag dat hij het contract zou tekenen en de sleutels van zijn kamer zou ophalen, kreeg hij een bericht van een van de huisgenoten met de vraag of hij naar de flat wilde komen, vertelt zijn collega Elena Carrasco op Twitter.

Toen hij aankwam, vertelde een meisje hem met tranen in haar ogen dat haar vader had ontdekt dat hij Marokkaan was en dat hij haar had gezegd "dat zij in geen geval met een Moor of een zigeuner mocht samenwonen omdat hij daar slechte ervaringen mee had opgedaan". De vader van het meisje verzocht haar een keuze te maken. Of zij zou verhuizen of Saad zou verhuizen. De jongeman was verbijsterd en sprakeloos. Het meisje vertelde hem dat ze had geprobeerd haar ouders ervan te overtuigen dat het "een aardige jongen was die zich goed kleedde en een goede baan had".

De andere twee kamergenoten steunden het meisje en maakten de keuze om Saad de kamer niet te huren. "Het was duidelijk dat ik niet zou verhuizen. Ik gaf het op en heb mijn geld teruggevraagd," zei Saad, die hulpeloos en boos was door deze racistische daad. Hij benadrukte echter dat het meisje niet de eigenaar van de flat is en legde uit dat één van de twee huisgenoten latino was. "Is er een eerste en een derde klasse buitenlanders?", reageerde hij.

Saad is nog steeds op zoek naar een kamer in Almeria voor ongeveer 150 euro, laat Elena weten in haar tweet. "Hij is een uitstekende collega, zorgzaam, verantwoordelijk, vrolijk ... Een 20-jarige jongen die wil groeien in het leven", voegt ze eraan toe. Ze vraagt om hulp bij het vinden van een kamer voor haar Marokkaanse vriend, "waar hij met respect wordt behandeld en zich thuis kan voelen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team