Zoeken

Apenpokken: Marrakech registreert apen op Djemaa El Fna

26 mei 2022 - 21:00 - Marokko

©

Marokko neemt preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het apenpokken-virus. Marrakech houdt een telling van de apen op het Djemaa El Fna-plein. Er zijn drie verdachte gevallen ontdekt in het koninkrijk.

Na het coronavirus krijgt de wereld te maken met een ander virus: monkeypox. Het betreft een ziekte die endemisch is in West-Afrika en behoort tot dezelfde familie als het pokkenvirus. De ziekte uit zich in symptomen zoals koorts en spierpijn. Er is geen bewezen, veilige methode om de apenpokken te behandelen, maar de meeste mensen genezen vanzelf. Verscheidene landen, zoals met name Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Canada, hebben monkeypox-besmettingen vastgesteld. Marokko heeft preventief een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen.

Lees ook: Marokko wil geneesmiddel tegen apenpokken kopen

De afgelopen dagen hebben de autoriteiten van Marrakech de apen geregistreerd die bij de act horen van de Halqa-artiesten op het Djemaa El Fna-plein, meldt het Arabischtalige dagblad Al Akhbar. Naast de telling hebben de autoriteiten van Marrakech de organisatoren van de Halqa en de arbeiders op het Djemaa El Fna-plein gevraagd om hun apen in te enten, toezicht te houden op hun gezondheid en de dieren zo ver mogelijk te houden van de bezoekers van het plein, die de apen niet mogen aanraken.

Lees ook: Drie verdachte gevallen van apenpokken in Marokko

Het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming heeft zondag zijn nationale plan voor toezicht op en de bestrijding van het monkeypox-virus gepresenteerd. Maandag zijn in Marokko drie vermoedelijke gevallen van monkeypox vastgesteld, waarvan de testen intussen hebben aangetoond dat ze negatief zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team