Zoeken

Sluiting van verschillende restaurants in Noord-Marokko

2 augustus 2022 - 19:10 - Economie

©

Lokale overheden en gemeentelijke gezondheidsdiensten hebben naar aanleiding van inspecties verschillende restaurants in het noorden van Marokko gesloten.

De plaatselijke overheden en de gemeentelijke gezondheidsdiensten zien toe op de naleving van de algemene hygiënevoorschriften en van het systeem voor het bewaren en conserveren van voedsel.

Lees ook: Restaurant gesloten na vreemde ontdekking in Marokko

Vooral door de grote toevloed van binnen- en buitenlandse toeristen zijn er controleacties uitgevoerd in de gemeente Oued Laou in de provincie Tetouan en in andere gemeenten in de prefectuur M’diq-Fnideq. Restaurants die zich niet aan de regels hielden werden gesloten, meldt het Arabischtalige dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Restauranthouder cel in wegens "tajine met wormen"

Deze maatregelen zijn in overeenstemming met de instructies van het ministerie van Binnenlandse Zaken in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima. Het doel is de kwaliteit te garanderen van het voedsel dat geserveerd wordt aan de vele klanten die in de zomerperiode naar dit deel van het koninkrijk reizen. Vorig zomerseizoen werden bij inspecties in de regio verschillende overtredingen van de hygiënevoorschriften ontdekt en geregistreerd. Restaurantuitbaters dienden zich voor de rechtbank te verantwoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team