Zoeken

Marokko wil energierekening met 30% verlagen

31 oktober 2022 - 21:00 - Economie

┬ę

Om de stijging van de energierekening tegen te gaan, heeft de Marokkaanse overheid de lokale overheden gevraagd het elektriciteitsverbruik van openbare voorzieningen en straatverlichting drastisch te verminderen.

Deze maatregelen zijn opgenomen in een circulaire van de minister van Binnenlandse Zaken aan de wali’s en gouverneurs. Volgens de tekst wordt de lokale overheden opgedragen met spoed een aantal maatregelen te nemen om het elektriciteitsverbruik te beperken. Het doel is het stroomverbruik in openbare instellingen en bij straatverlichting met 20 tot 30% te verlagen.

Lees ook: Marokko: regering moet de broekriem aanhalen

De minister drong er bij de plaatselijke autoriteiten ook op aan hun elektriciteitsverbruik te controleren en ervoor te zorgen dat de nodige maatregelen op het gebied van energie-effici├źntie worden genomen, vooral door het gebruik van spaarlampen. Er zal een verslag worden opgesteld om dit verbruik te evalueren, dat kan worden gebruikt om het effect van de nieuw ingevoerde maatregelen te beoordelen, zo kondigt dezelfde bron aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team