Zoeken

Slecht nieuws voor Canadese Marokkanen

26 september 2021 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Canada heeft besloten om het verbod op lijnvluchten uit Marokko met een maand te verlengen, dit terwijl honderden Canadezen en Marokkanen die in Canada wonen, al een maand vastzitten in het koninkrijk.

De Canadese regering heeft besloten om de tijdelijk opschorting van lijnvluchten afkomstig uit Marokko tot 20 oktober 2021 te verlengen. Dat meldt Radio Canada.

Lees ook: Canada schort vluchten met Marokko op

In een verklaring van het Canadese ministerie van Vervoer staat dat Canadese onderdanen en Marokkanen die in Canada wonen, een tussenstop moeten maken in een ander land (Turkije, de Verenigde Staten of Europa), waar ze een geldige coronatest moeten afleggen, alvorens hun reis naar Canada voort te zetten.

Reizigers die reeds het coronavirus hebben gehad, zullen bij hun aankomst in Canada een positieve PCR-test moeten voorleggen van 14 tot maximaal 180 dagen oud, in plaats van een negatieve PCR-test.

Lees ook: Duizenden Marokkanen uit Canada gestrand in Marokko

Het ministerie van Vervoer eist dat ook dit bewijs in een derde land wordt verkregen, en niet in Marokko. Canada oordeelt dat er in het koninkrijk een te hoog aantal valse PCR-testen in omloop is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team