Zoeken

Canada schort vluchten met Marokko op

29 augustus 2021 - 10:00 - Marokko

©

Canada heeft besloten om voor een periode van één maand alle directe vluchten met Marokko op te schorten. Het besluit werd genomen door het Canadese ministerie van Vervoer.

Volgens een verklaring van het ministerie werd, "rekening houdend met het meest recente advies van het Public Health Agency of Canada, een NOTAM (bericht met kritische informatie over luchtverkeer) uitgegeven om alle rechtstreekse commerciële en particuliere vluchten met passagiers naar Canada vanuit Marokko, van 29 augustus tot 29 september 2021 te verbieden". Enkel vrachtvervoer, medische transfers of militaire vluchten zijn nog toegestaan, aldus de verklaring.

Lees ook: VS plaatst Marokko op "zeer hoog risico-lijst"

Toestellen uit Marokko die reeds onderweg zijn naar Canada, hebben wel toestemming om het Canadees grondgebied te betreden. "Deze maatregel is tijdelijk en geldt tot de NOTAM in werking treedt. Alle passagiers op deze vluchten zullen een PCR-test moeten ondergaan bij hun aankomst in Canada", laat het ministerie nog weten.

Canada blijft de epidemiologische situatie in Marokko nauw volgen en werkt samen met de Marokkaanse regering en de verschillende luchtvaartmaatschappijen om de procedures te doen naleven. Zodra de situatie het toelaat zullen rechtstreekse vluchten opnieuw worden toegestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team