Zoeken

Canada versoepelt voorwaarden voor Marokkaanse reizigers

1 februari 2022 - 11:00 - Wereld

©

De Canadese autoriteiten hebben aangekondigd dat de speciale reisvoorwaarden voor de toegang tot Canada vanuit Marokko zijn opgeheven. Dit besluit maakt een einde aan alle beperkingen die nog van kracht waren sinds de heropening van de Canadese grenzen voor reizigers uit Marokko in oktober 2021.

In het licht van onderzoeken die hebben aangetoond dat mensen uit Marokko vergelijkbare of lagere percentages coronabesmettingen hebben dan mensen uit andere bestemmingen, stelt Mark Johnson, een woordvoerder van het Canadese ministerie van Volksgezondheid, dat er niet langer een geldige reden is om strengere eisen te stellen aan het testen van Marokkanen vóór de inreis.

Lees ook: Canada heft schorsing van vluchten met Marokko op

De voorwaarden voor binnenkomst blijven echter streng en er moet nog steeds aan een reeks vereisten worden voldaan om Canada binnen te komen. Volgens de nota moeten alle reizigers binnen 72 uur voor vertrek een negatieve moleculaire testuitslag hebben of een positieve moleculaire testuitslag die binnen 10 tot 180 dagen voor hun geplande vertrek naar Canada is uitgevoerd.

Lees ook: Gestrande Marokkanen: groepsaanklacht tegen Canada

"We blijven samenwerken met luchtvaartexploitanten. Ze werken hard om de voortdurende wijzigingen in de eisen voor vliegreizen door te voeren, wat in grote mate heeft bijgedragen tot de veiligheid van de Canadezen en van ons vervoerssysteem," aldus minister van Vervoer Omar Alghabra.

Bladna.nl