Zoeken

Canada heft schorsing van vluchten met Marokko op

23 oktober 2021 - 12:00 - Wereld

©

Na enkele weken van opschorting laat Canada opnieuw rechtstreekse vluchten toe vanuit Marokko. De vluchten worden op 29 oktober hervat.

Goed nieuws voor Canadezen en Marokkanen die in Canada wonen en die in Marokko waren gestrand na de opschorting van rechtstreekse commerciële en particuliere passagiersvluchten vanuit het koninkrijk. Transport Canada heeft de schorsing op aanbeveling van het Public Health Agency of Canada opgeheven.

Lees ook: Duizenden Marokkanen uit Canada gestrand in Marokko

Volledig gevaccineerde reizigers en niet-gevaccineerde reizigers kunnen vanaf 29 oktober rechtstreekse vluchten van Marokko naar Canada nemen, meldt Radio Canada. Maar ze moeten wel rekening houden met een aantal gezondheidsmaatregelen.

Lees ook: Canada vergeet in Marokko gestrande kinderen

Transport Canada vaardigde eind augustus een Notice to Airmen (NOTAM) uit op basis van het laatste advies van het Canadese Public Health Agency, met als boodschap alle rechtstreekse commerciële en particuliere passagiersvluchten naar Canada vanuit Marokko van 29 augustus 2021 tot 29 september 2021 te verbieden. De NOTAM werd verlengd tot 29 oktober 2021 en was van toepassing op alle directe passagiersvluchten vanuit Marokko naar Canada.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team