Zoeken

Sjeik Mohammed Al Fizazi haalt hard uit naar serie Mohamed Bassou

2 april 2024 - 10:00 - Marokko

©

De voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor Vrede en Overdracht, Sjeik Mohammed Al Fizazi, heeft scherpe kritiek geuit op de serie "Si Al Kala" van komiek Mohamed Bassou die tijdens de Ramadan op YouTube te zien is. Mohammed Al Fizazi vindt dat Bassou "slechts kwaad door kwaad vervangt."

"Bassou heeft met zijn komische serie (Si Al Kala) op sociale media een storm veroorzaakt en miljoenen views behaald, wat de officiële zenders met hun enorme budgetten niet hebben kunnen realiseren," schrijft Al Fizazi op Facebook. "Volgens mij is de reden voor de kritiek van veel burgers op deze Ramadan-serie dat het ontbreekt aan creativiteit, dat de onderwerpen niet educatief zijn en dat er geen constructieve boodschappen worden overgebracht in een dramatische of komische context. De onderwerpen raken in het algemeen niet de echte zorgen van de burgers."

Lees ook: Marokko: vijfde huwelijk voor sjeik Fizazi

Al Fizazi heeft echter nog meer kritiek op de serie. "Ten eerste krijgen de kijkers van zijn werk de indruk dat het land op alle niveaus en in alle gebieden geplaagd wordt door corruptie, en dat corrupte figuren de instellingen, sectoren, ministeries, bedrijven, enz. vullen. En er lijkt niemand te zijn die goed of hervormingsgezind is. Dat is een punt ter overweging. Want er zijn veel eerlijke mensen en veel mensen die toegewijd zijn aan hun vaderland... De situatie die onze acteur Bassou schetst, is uiterst beledigend voor de natie."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team