Zoeken

Marokko: vijfde huwelijk voor sjeik Fizazi

19 november 2019 - 12:20 - Marokko

©

Mohamed Fizazi is in Marokko in opspraak geraakt na een vijfde huwelijk te zijn aangegaan. De omstreden salafi-sjeik omzeilde de wet om opnieuw te kunnen trouwen.

De prediker bood aan zijn nieuwe vrouw een contract aan. Hij wilde het huwelijk in het geheim sluiten omdat het in strijd staat met de Marokkaanse familiewet. De fraude werd echter ontdekt.

Het contract dat hij met zijn kersverse vrouw had gesloten werd zonder zijn medeweten op sociale media gedeeld. Fizazi hield eerst vol dat het document vals was maar bekende uiteindelijk de hele zaak.

Het document werd zowel door de sjeik als door zijn nieuwe vrouw Sanae en twee getuigen ondertekend en vervolgens bij een overheidsdienst in Ksar El Kebir gelegaliseerd.

Volgens berichten op sociale media had de sjeik een relatie met de nog minderjarige Sanae. Het contract werd gesloten nadat ze zwanger raakte.

Sjeik Fizazi raakte eerder al in opspraak vanwege een klacht die hij tegen zijn eerste drie vrouwen had ingediend. De vrouwen weigerden dat hij een vierde vrouw zou huwen. Door de wet te omzeilen deed Fizazi dat toch en trouwde hij een vierde en nu ook een vijfde keer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team