Zoeken

Mohamed, taxichauffeur, verdient 9000 euro per maand

12 maart 2024 - 20:30 - Marokkanen in het buitenland

©

In tijden van hoge inflatie heeft taxichauffeur Mohamed in Parijs weinig te klagen. De hardwerkende man verdient goed met zijn diverse klantenkring, met een maandelijkse omzet van 9000 euro.

De 39-jarige Mohamed rijdt al 14 jaar met plezier taxi. "Elke dag is een nieuw avontuur, je weet nooit wat je te wachten staat", vertelt hij aan Le Parisien. Dankzij zijn VIP-klanten, die goed betalen voor ritten, haalt Mohamed hoge bedragen binnen. Zo verdiende hij 170 euro voor een rit van 2,5 uur met een klant die de Fondation Louis Vuitton bezocht en op de Champs-Élysées lunchte.

Lees ook: Zoveel verdient een Airbnb-eigenaar in Marokko

Maar Mohamed richt zich niet alleen op VIP’s. "Dat zou ik niet volhouden", aldus de chauffeur. Hij vervoert een breed scala aan klanten: van passanten tot toeristen, zieken en meer. De ritten voor zieken, die door de sociale zekerheid worden vergoed, zijn "12 tot 20% goedkoper dan de meterprijs", legt hij uit. Deze korting wordt sinds januari door vakbonden bekritiseerd. Mohamed doet er zelf weinig aan, maar is solidair met zijn collega’s. "De sociale zekerheid wil onze tarieven voortdurend verlagen, het lijkt nergens op te slaan."

Mohamed werkt van maandag tot vrijdag en haalt aan het einde van de maand een omzet van 9000 euro. Daarvan gaan de belastingen (1710 euro) en diverse kosten (800 euro voor de aflossing van zijn auto, 600 euro voor benzine, 500 euro voor het G7-abonnement) af.

Lees ook: Dit is wat Pokimane verdient op Twitch

Met dit inkomen behoort Mohamed "tot de best betaalde" Parijse taxichauffeurs. "Ik verdien goed, maar dat komt vooral omdat ik mijn licentie heb afbetaald... Ik weet dat ik veel verdien, maar dat geld heb ik niet gestolen. Het is niet hetzelfde als 3500 euro per maand verdienen terwijl je vaak thuis bent en elke dag van 6.30 uur tot 19.00 uur werkt", aldus de vader van twee jonge kinderen. Hij berekent dat hij per uur "slechts 12,50 euro" verdient. "Dat is niet enorm." Mohamed heeft ambitie en is vastberaden om zijn carrière verder uit te bouwen. "Ik wil graag prestigieuzere klanten aantrekken en een mooiere auto hebben. Je kunt als taxichauffeur een carrièreplan hebben."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team