Zoeken

Sluiting grenzen Spanje-Marokko: "Een diplomatiek en politiek probleem"

8 december 2021 - 15:40 - Wereld

©

De Volkspartij (PP) van Melilla stelt dat de handhaving door Marokko van de sluiting van de land- en zeegrenzen met Sebta en Melilla, niets te maken heeft met de bestrijding van het coronavirus. Dit argument wordt volgens hen naar voor geschoven om "het diplomatieke en politieke probleem" tussen Spanje en het koninkrijk te verhullen.

In een verklaring aan de pers zegt de PP-volksvertegenwoordiger, Fadela Mohatar, dat Marokko zijn douanepost in Melilla al eenzijdig had gesloten op 1 augustus 2018, anderhalf jaar voordat het koninkrijk in maart 2020 zijn grenzen sloot met de autonome stad vanwege de coronacrisis, meldt Europa Press.

Lees ook: Marokko versterkt zijn grenzen met Sebta

"De sluiting van de grens wordt ingegeven door diplomatieke en politieke problemen. En deze situatie treft alle burgers van Melilla, die zich zorgen maken over de duur van de maatregel en niet weten wanneer deze zal eindigen", zegt zij.

Lees ook: Marokkanen in Melilla roepen Mohammed VI op om grenzen te heropenen

Mohatar is zich bewust van "de sociaal-economische gevolgen die dit aan beide zijden van de grens heeft gehad" en denkt ook dat "het niet logisch zou zijn om de grenzen onder de huidige omstandigheden te heropenen". In plaats daarvan stelt zij "flexibiliteit voor om de bewoners van de grensgebieden in staat te stellen zich vrij te bewegen, maar niet zonder controles, zoals voor de sluiting van de grenzen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team