Zoeken

Saoedi-Arabië wil twintig keer meer Marokkaanse werknemers

23 april 2022 - 12:20 - Marokko

©

De Saoedische autoriteiten zijn ingenomen met de Marokkaanse werknemers die zich op dit ogenblik in Saoedi-Arabië bevinden en hebben te kennen gegeven dat zij meer Marokkanen wensen te rekruteren naarmate de vraag toeneemt.

De Saoedische minister van Handel, Majid ben Abdullah Al Qasabi, heeft opgeroepen om twintig keer meer Marokkaanse werknemers naar Saoedi-Arabië te doen komen. Hij ontmoette zijn Marokkaanse ambtgenoot Ryad Mezzour maandag na het Marokkaans-Saoedische investeringsforum, waar zij strategieën bespraken om de bilaterale handel en de economische samenwerking tussen de twee landen te versterken, meldt Aujourd’hui Le Maroc.

Lees ook: Weldra zeeverbinding tussen Marokko en Saoedi-Arabië

In dit verband benadrukte Majid ben Abdullah Al Qasabi de noodzaak om in menselijk kapitaal te investeren en het aantal Marokkaanse werknemers in Saoedi-Arabië van de huidige 22.000 tot bijna 500.000 te verhogen. Bij de gesprekken, die ook werden bijgewoond door de Marokkaanse ambassadeur in Riyad, Mustapha Mansouri, zei Al Qasabi dat Saoedi-Arabië, onder leiding van koning Salman bin Abdelaziz en kroonprins Mohammed bin Salman bin Abdelaziz, vastberaden is om de economische en handelsbetrekkingen met Marokko sterk te bevorderen, net als de politieke betrekkingen tussen de leiders van de twee landen.

Al Qasabi benadrukte daarom dat voorrang moet worden gegeven aan bilaterale economische samenwerking, met inbegrip van communicatie tussen de regering en de particuliere sector van de twee landen, de versterking van de bilaterale economische betrekkingen, investeringen in menselijk kapitaal en gezamenlijke toegang tot beloftevolle afzetmarkten.

Lees ook: Saudia Airlines verbindt Djedda met Marrakech

Ryad Mezzour verklaarde op zijn beurt dat Marokko enorme mogelijkheden voor investeringen biedt, vooral dankzij zijn geografische ligging, geschoolde arbeidskrachten en vrijhandelsovereenkomsten met de Europese Unie, de Verenigde Staten en vele Arabische landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team