Zoeken

Israël streeft naar integratie Marokkaanse werknemers in diverse sectoren

20 augustus 2022 - 11:00 - Wereld

©

Sinds de normalisatie van hun betrekkingen is de samenwerking tussen Marokko en Israël met sprongen vooruitgegaan. De twee landen hebben onlangs overleg gepleegd over de integratie van Marokkaanse werknemers in diverse sectoren.

Het recente diplomatieke bezoek van de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked aan Marokko, is een teken van de versterking van de betrekkingen tussen de twee landen. Dinsdag sprak zij met haar ambtgenoot, Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, Samenwerking met Afrika en Marokkanen die in het buitenland wonen, over economische samenwerking. De samenwerking omvat ook medische aangelegenheden.

De Israëlische minister sprak eveneens over de aanwerving van buitenlandse arbeidskrachten in Israël in de bouw- en zorgsector, alsmede over de integratie van Marokkaanse ingenieurs in de hightechindustrie via bilaterale overeenkomsten. Beiden zijn overeengekomen om volgende maand een bilaterale overeenkomst te ondertekenen waardoor Marokkaanse werknemers uit de gezondheids- en bouwsector naar Israël kunnen komen, meldt Israel Valley. Ook de kwestie van Iran en de gemeenschappelijke uitdagingen voor beide landen werden aan de orde gesteld.

"Ik voel me zeer verheugd en ik voel me echt op mijn plaats in Marokko. Dit is een prachtig land waarmee ongeveer een miljoen Israëli’s een eeuwige band hebben. Ik zie grote voordelen in de intensivering van de strategische betrekkingen tussen Marokko en Israël", aldus de Israëlische minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team