Zoeken

Koning Mohammed VI veroordeelt aanslagen in Saudi-Arabië

28 maart 2022 - 16:10 - Marokko

©

Na de herhaalde aanslagen op vitale en civiele installaties in Saudi-Arabië, heeft Koning Mohammed VI een boodschap van solidariteit en steun gezonden aan de dienaar van de heilige plaatsen van de islam, Koning Salman Ibn Abdelaziz Al Saud.

Mohammed VI heeft deze nieuwe aanslagen scherp veroordeeld, vooral omdat zij gericht waren tegen vitale en civiele instellingen in Saudi-Arabië. De Koning veroordeelde deze subversieve en laffe terroristische aanslagen en herhaalde de volledige solidariteit van Marokko met "dit broederlijke land".

Lees ook: Saoedi-Arabië, bemiddelaar in crisis Marokko-Algerije?

Koning Mohammed benadrukte in zijn bericht zijn steun aan Saudi-Arabië om deze afschuwelijke pogingen, die een reële bedreiging vormen voor de mondiale energiezekerheid, tegen te gaan.

Lees ook: Nieuwe maritieme verbinding tussen Saoedi-Arabië en Marokko via Israël

Vrijdag hebben Jemenitische Houthi-rebellen de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanvallen op een olieproductie-installatie in de Saudische stad Djedda. Een reeks aanslagen veroorzaakte een grote brand en vertraagde de vrije training tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië in de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team