Zoeken

Kroonprins Saoedi-Arabië in Marokko voor viering met Koning Mohammed VI?

24 juli 2023 - 10:30 - Marokko

©

De kroonprins van Saoedi-Arabië, Mohammed bin Salman, zou in de komende dagen een bezoek moeten brengen aan Marokko, meer specifiek aan Tanger, waar Koning Mohammed VI naar verwachting de 24e verjaardag van zijn troonsbestijging zal vieren.

Volgens verschillende mediabronnen zal de Saoedische kroonprins in het paleis verblijven dat zijn vader, Koning Salman, bezit op de hoogten van Tanger, in de residentiële wijk Jebel Kebir. Als zijn verblijf in Tanger bevestigd zou worden, zal deze samenvallen met dat van Koning Mohammed VI.

Lees ook: Vakantie Koning Salman in Tanger kostte al 100 miljoen dollar

De Koning is van plan enkele weken vakantie in het noorden door te brengen en de gelegenheid aangrijpen om er de 24e verjaardag van zijn troonsbestijging te vieren. Het is niet bekend of Koning Mohammed VI en de Saoedische kroonprins elkaar zullen ontmoeten. Hun laatste gezamenlijke publieke verschijning dateert van april 2018. Ze kwamen elkaar toen toevallig tegen in het George-V hotel in Parijs, in aanwezigheid van de Libanese premier, Saâd Hariri. Hun ontmoeting werd vastgelegd in een selfie.

Lees ook: Relatie Koning Mohammed VI en Koning Salman gespannen

Enkele maanden later verslechterden de betrekkingen tussen Marokko en Saoedi-Arabië vanwege de neutraliteit van Rabat in de crisis tussen Riyad, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein met hun Qatarese buur. In december 2021 verbeterden de betrekkingen tussen Saoedi-Arabië en Marokko dankzij de steun van de Gulf Cooperation Council (GCC) - opgericht op initiatief van Saoedi-Arabië in 1981 - voor de soevereiniteit van Marokko over de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team