Zoeken

Samira Said licht podium in Rabat op (video)

30 september 2022 - 15:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Samira Said gaf zaterdagavond een memorabel optreden voor het publiek van het OLM Souissi-podium. Haar concert was de afsluiter van een hele reeks optredens in het kader van de festiviteiten ter viering van Rabat als hoofdstad van de Afrikaanse cultuur.

Gekleed in een kaftan in de nationale kleuren, bracht de diva, tot groot genoegen van haar fans, bekende hits uit haar rijke repertoire. Zij opende het bal met "Hawa Hawa", dat het publiek onmiddellijk verleidde en vervolgde met "Youm Wara Youm", "Aal bal", "Mahassalch Haga" en haar grote hit "Al Gani Baad Youmain", in synergie met haar fans, die meezongen met al haar teksten.

Lees ook: Samira Said na jaren afwezigheid terug in Rabat

Een van de hoogtepunten van de avond was de uitvoering van "Waadi", het populaire nummer dompelde het publiek in een moment van nostalgie. "Waadi" was een monumentaal succes in de jaren zeventig en lanceerde de carrière van Samira Said. Ze riep een fan op het podium om de hit samen met haar te zingen.

Lees ook: Samira Said maakt titel van nieuwste single bekend

Het programma van de festiviteiten "Rabat Culturele Hoofdstad van Afrika" 2022 is verspreid over een heel jaar (juni 2022-mei 2023) en omvat activiteiten in historische ruimten, openbare pleinen en wijken van de stad Rabat, met de deelname van vertegenwoordigers van het middenveld en de verschillende nationale overheidsinstellingen die zich met cultuur bezighouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team