Zoeken

Belgische Samira geeft op in finale Masterchef

21 september 2022 - 16:00 - Cultuur

©

De Belgisch Marokkaanse Samira heeft haar deelname aan de finale van de amateur kookwedstrijd Masterchef Frankrijk afgezegd. Wat zijn de redenen voor dit besluit?

Samira neemt niet langer deel aan de wedstrijd. Hoewel ze zich had gekwalificeerd voor de grote finale van Masterchef, werd ze gedwongen om op te geven. De kinderverzorgster uit Dilbeek was tijdens de opnames acht maanden zwanger en kreeg haar baby "net voor de opnames van de laatste aflevering", meldt La Dernière Heure. "De productie wist dat er een risico was dat ik zou bevallen voor het einde van de opnames. Ik was vol vertrouwen omdat er nog maar twee dagen van de opnames over waren en ik dacht dat ik snel zou bevallen, zoals bij mijn eerste zwangerschap. Dat was niet het geval," legt Samira uit.

Lees ook: Marokkaanse chefs in finalejury MasterChef Spanje

Ze kon het niet eens worden met de regisseurs om de opnames voor de finale uit te stellen. "Na de bevalling moet ik minstens acht weken rusten. Ik kon onmogelijk zo lang wachten." Voor Samira betekende haar bevalling het einde van de wedstrijd. Maar de kinderverzorgster heeft geen spijt, want de geboorte van haar zoon brengt haar geluk en troost. "Ik heb nergens spijt van. Ik ben niet verdrietig of depressief. Mijn zwangerschap en bevalling verliepen goed. Ik heb mijn zoon in mijn armen. De gelukshormonen zijn er."

Lees ook: Marokkaanse tajine in de kijker op MasterChef Canada (video)

Samira kijkt al naar de toekomst. "Momenteel werk ik nog als kinderverzorgster, maar ik wil dat allemaal opgeven en leven van koken. Ik droom ervan om in Brussel een restaurant te openen waar je kunt eten en tegelijkertijd naar een klein concert kunt gaan", legt de jonge mama uit. Haar wens, zegt ze, is een eigen "kookrubriek op de radio, tv of elders".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team