Zoeken

Samira maakt muurkunst met een verhaal in Utrecht (foto)

14 augustus 2022 - 11:00 - Cultuur

©

De Utrechtse Samira Charroud is als illustrator gevraagd om een flatgebouw aan de Columbuslaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland te beschilderen. Het kunstwerk is na tien dagen hard labeur eindelijk klaar.

De 28-jarige Samira Charroud is de dochter van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Haar dubbele cultuur ervaart ze als een grote bron van inspiratie. Ook bij het maken van de muurschildering in Kanaleneiland liet Samira zich inspireren door haar roots en dat heeft ze dan gekoppeld aan de vleermuizenkasten die aan de gebouwen in de wijk hangen. "Als we bij mijn oma in Marokko op bezoek waren dan keken we bij zonsondergang vaak hoe de vleermuizen uitvlogen. Daarom heb ik die afgebeeld. Ik wilde iets kleurrijks maken, zodat de schildering in de winter de wijk voorziet van lekker veel vrolijke kleuren", vertelt ze aan RTV Utrecht.

Lees ook: Frankrijk: ophef door muurschildering van gesluierde vrouw

Voor ze aan de muurschildering begon, belde Samira met een stadsecoloog, omdat ze de vleermuizen niet lastig wilde vallen tijdens haar werk, met als gevolg dat ze enkel op specifieke tijden kon schilderen, zo min mogelijk lawaai mocht maken en dat het schilderen ook langer duurde dan normaal. "Combineer dat met zomers warme temperaturen en je kunt je voorstellen dat ik blij was toen het klaar was. Ik ben ontzettend enthousiast over het eindresultaat!"

Lees ook: Verontwaardiging over vandalisme muurschildering in Al Hoceima

Haar kunstwerk past in een initiatief van City Canvas. De organisatie wil graag muurschilderingen in de stad creëren die extra kleur in de buurt brengen en van hoge kwaliteit zijn. De gemeente Utrecht heeft de middelen hiervoor vrijgemaakt en woningbedrijf Portaal gaf de gevel aan Samira om te beschilderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team