Zoeken

Saida Charaf roept zangeres Dounia Batma tot orde (video)

9 maart 2021 - 12:40 - Marokko

©

Enkele dagen na de verklaringen van Dounia Batma en haar advocaat Abdellatif Bouachrine in de media, reageert Saïda Charaf, één van de slachtoffers van het account "Hamza mon bb", door de zangeres tot orde te roepen. Zij nodigt haar uit om haar onschuld in de rechtbank aan te tonen in plaats van in persconferenties.

Ontevreden over het media-optreden dat Dounia Batma vorige maand samen met haar advocaat, organiseerde, kwam Saida Charaf, één van de eerste aanklagers in de zaak "Hamza mon bb", in actie om ook haar deel van de waarheid mee te geven. Zij merkte op dat tijdens het media-optreden van de zangeres, haar naam verschillende malen door de sprekers werd genoemd. "Ze namen mijn naam vaak in de mond," zei ze.

Saïda Charaf nodigde vervolgens Dounia Batma uit om "haar onschuld te verdedigen voor de rechtbank en niet in 5-sterren hotels". In eerste aanleg werd de zangeres veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf en in hoger beroep tot één jaar.

De Sahrawi-zangeres preciseert echter dat niemand een medemens in de gevangenis wil zien. "Voor mij is een rechtvaardig vonnis genoeg. Het enige wat ik wilde was mijn zaak winnen, dat is het belangrijkste voor mij," voegde zij eraan toe, verwijzend naar haar proces tegen de jonge hacker Osama El Ajmi. Zij is ook boos op de advocaat van Dounia Batma. Die bracht haar leven en dat van haar kinderen in gevaar door haar adres bekend te maken.

Bladna.nl