Zoeken

Ibtissam Batma heeft de gevangenis verlaten

14 maart 2021 - 12:20 - Cultuur

©

Ibtissam Batma is zaterdag vrijgekomen na een gevangenisstraf van één jaar te hebben uitgezeten. De zus van Dounia Batma was veroordeeld in de zaak "Hamza mon bb".

In tegenstelling tot de zangeres, die vrij werd vervolgd, werd Ibtissam een jaar lang vastgehouden in de Oudaya gevangenis in Marrakech.

De ouders van Ibtissam en Dounia Batma wachtten hun dochter zaterdag op buiten de gevangenis. De zangeres, die enkele dagen geleden in tranen over de situatie van haar zus had gesproken, was niet aanwezig.

Tijdens haar interview met Arabi Post vertelde Dounia Batma dat de pijn heel intens was en dat de veroordeling van haar zus aanvoelde alsof haar ogen werden uitgetrokken. "We zijn drie zussen. We leven onder hetzelfde dak en zijn altijd heel dicht bij elkaar geweest. We kunnen het niet verdragen dat Ibtissam werd opgesloten. We hebben het gevoel dat ze twintig jaar achter de tralies heeft gezeten."

Ibtissam Batma en drie andere verdachten werden schuldig bevonden aan "deelname aan frauduleuze toegang tot computergegevens", "opzettelijke deelname aan het belemmeren van de werking van het computersysteem door de verstoring ervan en veranderingen in de manier waarop gegevens worden verwerkt", "de verspreiding van beelden en verklaringen van anderen zonder hun toestemming", en "het verspreiden van valse feiten met als doel de privacy van individuen te schaden en hen te belasteren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team