Zoeken

Zaak "Hamza Mon Bébé": Dounia Batma komt met nieuwe bewijzen

18 januari 2024 - 09:00 - Cultuur

©

Dounia Batma heeft nieuwe onthullingen gedaan over de zaak "Hamza Mon bb". In een interview met de Libanese zender Al Jadeed afgelopen dinsdag, vertelde de Marokkaanse zangeres dat ze nieuwe documenten aan de rechtbank heeft overhandigd die mogelijk het vonnis in haar voordeel kunnen veranderen.

De zangeres werd in juli 2020 veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf, waarna het Hof van Beroep in Marrakech haar straf het volgende jaar verlengde tot een jaar gevangenis. Ze verzocht om koninklijke gratie nadat haar cassatieberoep door de strafkamer van het Hof van Cassatie in Rabat werd verworpen.

Lees ook: Latifa Raafat mengt zich in conflict Dounia Batma en Saïda Charaf

Haar zus Ibtissam Batma is verdachte in dezelfde zaak voor ernstige computermisdrijven. De zussen worden met name beschuldigd van het illegaal verkrijgen van toegang tot persoonlijke gegevens om privégesprekken en foto’s van mensen zonder toestemming te verspreiden. Tijdens het programma benadrukte Dounia Batma dat zij en haar zus niet de beheerders zijn van "Hamza Mon Bébé", een anoniem gecreëerd account actief op Instagram en Snapchat, bekend om het publiceren van intieme foto’s en privégesprekken van Marokkaanse sterren, met name in Marokko en de Golfstaten, met als doel hun privéleven te schaden.

Lees ook: Dounia Batma doet oproep aan Koning Mohammed VI

Dounia Batma greep de gelegenheid aan om zich te richten tot Saida Charaf, die wordt vervolgd wegens belediging, laster en chantage op sociale media, nadat Dounia Batma en haar zus Ibtissam een klacht tegen haar hadden ingediend. "Je valt de justitie aan, terwijl duidelijk in het vonnis staat dat noch ik noch mijn zus eigenaar zijn van dit account. Al vier jaar lijd ik in stilte en onderga ik martelingen door jouw beweringen dat ik de eigenaar van het account ben."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team