Zoeken

Royal Air Maroc verhoogt ticketprijzen door olieprijs

13 maart 2022 - 19:00 - Economie

©

De aanhoudende prijsstijging van de olieprijs, veroorzaakt door de Russisch-Oekraïense oorlog, zou ertoe kunnen leiden dat Royal Air Maroc haar ticketprijzen verhoogt. Dit is althans wat Ilham Kazzini, directeur van de commerciële afdeling van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij, zegt.

"Zoals bij alle luchtvaartmaatschappijen, is dit ook bij ons een onderwerp dat ons bezighoudt en dat we met veel aandacht opvolgen. De laatste dagen is de olieprijs zeer sterk en zeer snel gestegen. Dit is niet normaal. We hopen dat de markt zichzelf zal corrigeren en dat deze kwestie niet de stok wordt in de wielen van het herstel", zegt Kazzini.

Lees ook: Royal Air Maroc: boost door nieuwe routes

"Als de situatie zo blijft, zullen we de prijzen waarschijnlijk moeten verhogen. Voorlopig is dat niet het geval, want het verlangen om te reizen is zo sterk, dat het ons in staat stelt de prijsstijging te compenseren. We blijven optimistisch", aldus Kazzini in een interview met L’Echo touristique. Ze geeft toe dat het luchtvervoer nooit eenvoudig is geweest, maar verzekert dat de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij zich voorbereidt om op elke soort crisis te kunnen anticiperen.

De heropening van het Marokkaanse luchtruim komt Royal Air Maroc ten goede. "We zijn zeer tevreden over de sterke reactie van de markten", aldus de commerciële directeur van het bedrijf. Met name de Franse markt heeft zeer positief gereageerd. "We staan nu bijna terug op het niveau van de boekingen die we voor de coronacrisis in dezelfde periode haalden. Het herstel overtreft onze verwachtingen. We dachten dat de markt na zo’n lange afwezigheid andere reflexen zou hebben aangenomen".

Lees ook: Royal Air Maroc lanceert nieuwe dienst voor reizigers

Ook de last-minute boekingen nemen toe. "Wat echt opvalt is de aanhoudende kracht van last-minute boekingen. Onze klanten kopen tickets gemiddeld 10 dagen voor hun vertrek. Dat is heel kort. Maar we merken ook echter dat de periode langer wordt. Onze boekingstarieven voor de paas- en zomervakantie stijgen bijvoorbeeld dramatisch". Dit toont volgens haar aan dat de markt weer enkele maanden vooruit kijkt en dat de vrees voor de gezondheidssituatie en eventuele grenssluitingen verminderd. "We hebben het gevoel dat er in de hoofden van klanten een bladzijde wordt omgeslagen," zegt ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team