Zoeken

Transavia verhoogt ticketprijzen van en naar Marokko

29 september 2022 - 19:00 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Transavia kan vanwege de stijgende olieprijs een mogelijke verhoging van de ticketprijzen niet uitsluiten. Dit heeft ook gevolgen voor het reizen van en naar Marokko.

De olieprijs blijft geleidelijk maar structureel stijgen. "Daarbij komt ook nog het gebruik van de Sustainable Aviation Fuel (SAF) om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen". Volgens de maatschappij kost die brandstof drie keer meer dan kerosine. "Het is onvermijdelijk dat de prijzen gaan stijgen," zegt Nicolas Henin, commercieel manager van Transavia in een interview met TourMag. "De tarieven waren dit jaar al globaal hoger dan in 2019, ongeveer 15% voor ons."

Lees ook: België: verhoging ticketprijzen voor Marokko

De manager zegt dat de low-cost dochteronderneming van Air France toegankelijke prijzen moet blijven garanderen, in tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen. "Onze uitdaging is dit evenwicht te bewaren. De consumenten begrijpen de stijging. Als lowcostmaatschappij die toegankelijke prijzen garandeert, zullen wij deze toegankelijkheid moeten handhaven. Toch moet de gemiddelde prijs op één of andere manier verhoogd worden. We hebben geen keus, anders gaan we allemaal failliet," aldus Henin.

Lees ook: Air Arabia komt met uitzonderlijke aanbiedingen voor Marokko

Het model van Transavia is hybride, de managers van de maatschappij bevinden zich niet "in het uiterste einde van de lowcost-schaal", zegt de commercieel manager van Transavia. "Waar het om zal draaien is dat we, gezien de markt, een goede prijs kwaliteit verhouding bieden. We zitten in een trend waarin iedereen de prijzen zal moeten verhogen. De uitdaging is onze positionering te handhaven. Ik denk dat we deze belofte kunnen waarmaken, gezien de concurrentieomgeving. Dit model heeft een goede kaart te spelen," concludeert hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team