Zoeken

Royal Air Maroc wil 500.000 Israëliërs vervoeren tegen 2027

17 maart 2022 - 11:40 - Economie

©

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc is op zondag 13 maart voor het eerst in Israël geland en heeft nu al grootse plannen voor de route Casablanca-Tel Aviv. Op maandag 14 maart 2022 werd ook een codeshare-overeenkomst ondertekend tussen Royal Air Maroc en de Israëlische maatschappij El Al.

De vlucht AT228 van Royal Air Maroc vertrok zondagochtend vanuit Casablanca en kwam minder dan vijf uur later aan in Tel Aviv in Israël. Het was de eerste rechtstreekse vlucht van de luchtvaartmaatschappij naar Israël sinds de normalisering van de betrekkingen, meer dan 15 maanden geleden.

Lees ook: Royal Air Maroc en El Al verstevigen hun samenwerking

"Dit is een historisch moment. Het is voor mij ook een logisch moment omdat er altijd banden zijn geweest tussen de joodse gemeenschap van Marokkaanse oorsprong en Marokko. Het is logisch om naar een land te reizen waar een groot deel van je gemeenschap aanwezig is. Deze vlucht is een extra instrument om wereld-Marokkanen dichter bij hun land te brengen, om zaken nog meer te faciliteren voor hen," verklaarde Abdelhamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, in een interview met Medias24, net na de eerste landing van een Dreamliner van de maatschappij op de luchthaven van Tel Aviv-David Ben Gurion.

Lees ook: Casablanca: publiciteit voor Israël verheugt David Govrin

Volgens Addou zal de vlucht Casablanca-Tel Aviv Marokkaanse Joden in staat stellen hun historisch erfgoed te bezoeken. "Het is ook een instrument om het toerisme op een sterke manier te begeleiden. De Israëlische toerist is een toerist die veel reist," voegt Abdelhamid Addou eraan toe. Hij verzekert dat zijn bedrijf vandaag in staat is om alles te bieden waar de Israëlische toerist naar op zoek is. "Op zakelijk niveau is het faciliteren van de relatie tussen zakenlieden zeer belangrijk. We kunnen dichter bij elkaar staan en elkaar beter aanvullen om stevige economieën op te bouwen in onze beide landen," zegt Addou. Hij schat in dat Royal Air Maroc tegen 2027 zo’n 500.000 Israëli’s zal kunnen vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team