Zoeken

Royal Air Maroc rechtvaardigt te kort aan vluchten voor Umrah

31 maart 2022 - 10:20 - Economie

©

Veel reisagenten in Marokko klagen over het gebrek aan vluchten naar Saudi-Arabië om de Umrah tijdens de Ramadan uit te voeren. Zij hebben de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc om uitleg gevraagd.

"Normaal vragen we luchtvaartmaatschappijen om ons een limiet te geven voor een groep van 40 of 50 mensen. Dit jaar is dat niet meer het geval. Het maximum dat Royal Air Maroc ons gaf was 20 tickets", zegt Mustapha Aouzir, eigenaar van een reisbureau en lid van de Nationale Vereniging van Reisbureaus in Marokko. Hij beklaagde zich in een interview met SNRTnews. "Naast de verhoging van de aangeboden prijzen is het belangrijk te onderstrepen dat noch Royal Air Maroc noch Saudi-Arabië tot dusver extra vluchten hebben gepland."

Lees ook: Ramadan: Marokkanen vinden moeilijk plaatsen voor Umrah

De directeur van een ander reisbureau, Abderrafie Azzouzi, toonde zich bezorgd. "Momenteel zijn alleen lijnvluchten beschikbaar. Het aantal zitplaatsen is beperkt en het is moeilijk om ze te bemachtigen aangezien de meeste zitplaatsen al geboekt zijn. Zelfs als de vraag niet groot is, zijn er geen plaatsen beschikbaar. Bureaus die reeds Omra-pakketten hebben verkocht, lopen het risico dat zij de tickets aan hun klanten moeten terugbetalen", zegt hij.

In antwoord op de bezorgdheid van de reisagenten verklaarde een woordvoerder van Royal Air Maroc dat de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor het gebrek aan vluchten tijdens de Umrah. "Royal Air Maroc dekt een derde van het aanbod en de overige twee derde wordt beheerd door andere internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder die uit Saudi-Arabië", zei hij. Een derde van de vluchten naar Saoedi-Arabië wordt uitgevoerd door Marokkaanse maatschappijen, een ander derde door Saoedische maatschappijen en de rest is verdeeld over twee maatschappijen, een uit de Verenigde Arabische Emiraten en een uit Turkije.

Lees ook: Saudi-Arabië schaft vaccinpas voor hadj en Umrah af

De woordvoerder bevestigde ook dat de luchtvaartmaatschappij dit jaar extra vluchten voor pelgrims heeft gepland tegen betaalbare prijzen. "De prijzen die wij hebben genoemd liggen rond de 12.000 dirham, terwijl concurrerende internationale luchtvaartmaatschappijen dezelfde vluchten voor ongeveer 14.000 dirham aanbieden," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team