Zoeken

Royal Air Maroc wekt opnieuw woede

25 maart 2022 - 18:30 - Economie

©

De Coördinatie van aspirant-piloten van Royal Air Maroc (CPS RAM) hebben op donderdag een sit-in georganiseerd voor het hoofdkantoor van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij. Ze protesteerden tegen een besluit in het nadeel van aspirant-piloten die Royal Air Maroc niet kunnen terugbetalen voor hun opleiding in Toulouse.

Royal Air Maroc dreigt met een nieuwe crisis geconfronteerd te worden. De piloten in opleiding die door de maatschappij werden gesanctioneerd omdat zij hun opleiding in Toulouse niet konden terugbetalen, zijn donderdag vanaf 9.00 uur voor de zetel van de maatschappij gaan zitten.

Lees ook: Royal Air Maroc wil nieuwe vliegtuigen aanschaffen

De piloten werden getroffen door de coronacrisis, waarin hun studiebeurzen en sociale zekerheid werden bevroren voor een periode van bijna twee jaar. "De directie van de nationale maatschappij komt in deze situatie haar contractuele verantwoordelijkheden tegenover haar piloten niet na," aldus de CPS RAM in een verklaring.

Lees ook: Royal Air Maroc: boost door nieuwe routes

De piloten in opleiding zijn leningen aangegaan (ten bedrage van 1,6 miljoen dirham, terug te betalen in 10 jaar) voor hun opleiding waarvoor de nationale luchtvaartmaatschappij garant stond. Maar de zaken verliepen niet volgens plan. Royal Air Maroc heeft inmiddels juridische stappen ondernomen om hun sponsorschap te ontbinden, wegens het onvermogen van de piloten om de kredieten terug te betalen. Het bedrijf wil de fondsen die in hun naam aan de banken zijn betaald terugvorderen. Als gevolg van de sit-in is het zeer waarschijnlijk dat het tot een krachtmeting komt tussen de twee partijen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team