Zoeken

Royal Air Maroc kondigt heropening luchtruim aan

28 januari 2022 - 19:00 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft na de aankondiging van de heropening van het luchtruim voor vluchten van en naar Marokko vanaf 7 februari, besloten om al haar internationale routes te hervatten.

Volgens bronnen gecontacteerd door Le360, zal Royal Air Maroc alle internationale routes hervatten die sinds 29 november 2021 bij besluit van de Marokkaanse autoriteiten waren opgeschort. Het Marokkaanse luchtruim werd gesloten wegens de snelle verspreiding van de nieuwe omikronvariant van het coronavirus.

Lees ook: Marokko heropent luchtruim

In totaal zullen 49 bestemmingen opnieuw worden bediend door de nationale luchtvaartmaatschappij, die zich volgens dezelfde bronnen al een aantal maanden voorbereidt op een veilige hervatting van haar internationale diensten, in afwachting van een beslissing van de regering over de heropening van het Marokkaanse luchtruim.

Lees ook: Royal Air Maroc overweegt ticketprijzen te verhogen

De Marokkaanse regering heeft donderdag aangekondigd dat het luchtruim met ingang van 7 februari opnieuw wordt opengesteld voor vluchten van en naar Marokko. "Dit besluit is in overeenstemming met de wettelijke bepalingen betreffende het beheer van de noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid, met de aanbevelingen van het wetenschappelijk en technisch comité en rekening houdend met de ontwikkeling van de epidemiologische situatie in het koninkrijk", aldus de regering in een verklaring. Het nieuws veroorzaakte een stormloop op Royal Air Maroc agentschappen in Casablanca en andere steden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team