Zoeken

Marokko heropent luchtruim

27 januari 2022 - 23:46 - Marokko

©

Marokko heeft donderdagavond de heropening van zijn luchtruim aangekondigd. Vanaf 7 februari 2022 zullen luchtvaartmaatschappijen terug naar het koninkrijk mogen vliegen.

Volgens een verklaring van de regering gepubliceerd door persagentschap MAP, volgt dit besluit op de aanbevelingen van het Technisch en Wetenschappelijk comité en de positieve evolutie van de epidemiologische situatie in Marokko.

Lees ook: Op een privé-vlucht naar Marokko voor 2000 €

De commissie bestudeert momenteel de maatregelen die bij de grensovergangen moeten worden genomen om de heropening van het luchtruim zo veilig mogelijk te laten verlopen. Volgens de verklaring zullen de voorwaarden die aan reizigers zullen worden opgelegd, zeer snel bekend worden gemaakt.

Lees ook: Marokko beraadt zich over opening grenzen

De Marokkaanse regering roept in de verklaring ook opnieuw op tot een strikte naleving van alle geldende voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te remmen. Zo worden Marokkanen onder meer opgeroepen om een boosterdosis van het coronavaccin te gaan halen als vorm van "nationale solidariteit".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team