Zoeken

Vanaf 7 februari terug met de boot naar Marokko?

30 januari 2022 - 10:20 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten kondigden eerder deze week de opening van het luchtruim aan, voor vluchten van en naar Marokko vanaf 7 februari, maar tot dusver is er nog geen zicht op de hervatting van het zeevervoer. Het besluit heeft dus enkel betrekking op het luchtvervoer.

De Marokkaanse regering heeft donderdag aangekondigd dat het luchtruim vanaf 7 februari opnieuw wordt opengesteld voor vluchten van en naar Marokko. "Dit besluit is in overeenstemming met de wettelijke bepalingen betreffende het beheer van de noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid en met de aanbevelingen van het wetenschappelijk en technisch comité. Daarnaast houdt het ook rekening met de ontwikkeling van de epidemiologische situatie in het koninkrijk", aldus de regering in een verklaring.

Lees ook: Marokko heropent luchtruim

Het is nog maar de vraag of ook het passagiersvervoer via zee hervat zal worden. In een verklaring aan Le360 zegt een ambtenaar van het ministerie van Vervoer en Logistiek dat er op dit moment geen nieuws te melden is. De scheepvaartlijnen die de havens van Tanger Med en Nador verbinden met Spaanse, Franse en Italiaanse havens, blijven tot nader order opgeschort. De regering heeft nog geen richtlijnen uitgevaardigd betreffende de zeegrenzen, aldus de ambtenaar.

Lees ook: Marokko erkent grenzen Sebta en Melilla niet meer

De Marokkaanse autoriteiten schorsten op 29 november 2021 alle passagiersvluchten van en naar Marokko, alsook het zeevervoer van passagiers van en naar het koninkrijk. Reden hiervoor was de snelle verspreiding van de nieuwe omikronvariant van het coronavirus. Het besluit had ook als doel om de resultaten die Marokko in de strijd tegen de coronapandemie heeft geboekt in stand te houden en om de gezondheid van Marokkaanse burgers te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team