Zoeken

Royal Air Maroc breidt vluchtaanbod voor wereld-Marokkanen uit

28 april 2022 - 20:20 - Economie

©

Royal Air Maroc heeft zopas haar aanbod voor het zomerseizoen 2022 aangekondigd, dat de luchtvaartmaatschappij heeft uitgebreid om gelijke tred te houden met het herstel van het luchtverkeer.

Royal Air Maroc zal 6 miljoen stoelen aanbieden op 80 routes verspreid over vier continenten. "Met de hervatting van de meeste routes die sinds de gezondheidscrisis zijn gesloten en de opening van nieuwe routes zoals Tel Aviv en Dubai, zal Royal Air Maroc bijna 90% van haar routenetwerk hervatten in vergelijking met 2019", benadrukt de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij in een persbericht.

Lees ook: Royal Air Maroc wil nieuwe vliegtuigen aanschaffen

Royal Air Maroc zal meer dan 2,2 miljoen plaatsen aanbieden in Europa, waar verschillende grote gemeenschappen van Marokkanen wonen. In totaal zullen er 437 wekelijkse vluchten zijn tussen 9 Marokkaanse luchthavens en 32 luchthavens op het oude continent. In Frankrijk zullen 890.000 zitplaatsen beschikbaar worden gesteld en 400 wekelijkse vluchten (200 retourvluchten) worden geëxploiteerd op 28 routes die negen luchthavens in Frankrijk verbinden met acht steden in het koninkrijk. Op de routes die acht Marokkaanse luchthavens met Parijs (CDG en Orly) verbinden, zullen 121 vluchten per week worden uitgevoerd.

Voor de andere Europese landen zullen 43 luchtroutes 22 Europese luchthavens verbinden met acht Marokkaanse steden. Royal Air Maroc zal dus 237 vluchten per week aanbieden. Ook zal de nationale luchtvaartmaatschappij meer steden gaan bedienen waar grote Marokkaanse gemeenschappen wonen en waar de vraag in de zomer hoog is. De diensten tussen Casablanca en Barcelona, Bologna, Malaga, Madrid, Brussel en Milaan zullen toenemen tot twee vluchten per dag, aldus het persbericht. In Afrika zal Royal Air Maroc 900.000 zitplaatsen aanbieden op 25 routes en 110 vluchten per week om geleidelijk het netwerk weer op te bouwen waarover het op het continent beschikte vóór de Covid-19-crisis.

Lees ook: Royal Air Maroc lanceert nieuwe diensten voor Marokkanen in Europa

Voor Noord-Amerika zal Royal Air Maroc bijna 500.000 stoelen aanbieden, 6% meer dan in de zomer van 2019, en 35 wekelijkse vluchten op haar vier routes van Casablanca naar New York, Washington, Montreal en Miami. In het Midden-Oosten zal zullen 200.000 stoelen worden aangeboden, 25% meer dan in de zomer van 2019, en 17 vluchten zijn gepland op de zes routes die verbonden zijn met Casablanca. De nationale luchtvaartmaatschappij is ook van plan om binnenkort een nieuwe route tussen Casablanca en Dubai te openen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team