Zoeken

Mooie meevaller voor Royal Air Maroc

16 maart 2022 - 17:40 - Economie

©

De heropening van de Marokkaanse grenzen op 7 februari heeft een positief effect op de activiteiten van luchtvaartmaatschappijen zoals Royal Air Maroc, Transavia en Air France. De omzet en het aantal passagiers van vóór de gezondheidscrisis van Covid-19 worden opnieuw gehaald of overtroffen.

"Onze capaciteit tussen Frankrijk en Marokko hebben wij volledig benut. Sommige weken overtreffen we zelfs het verkeersniveau van 2019", vertelt Ilham Kazzini, commercieel directeur van Royal Air Maroc, die momenteel in Parijs is voor een ontmoeting met de Franse teams en partners van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij.

Lees ook: Royal Air Maroc: boost door nieuwe routes

"Het is een zeer sterk herstel en de terugkomst van de Fransen in deze omvang is een zeer positieve verrassing, zowel voor onze rechtstreekse vluchten tussen Frankrijk en Marokko als voor onze vluchten via onze hub Casablanca dieper Afrika in. De boekingen zijn enorm, in beide richtingen", voegt Kazzini eraan toe.

Lees ook: Royal Air Maroc en El Al verstevigen hun samenwerking

De situatie is vergelijkbaar met die van andere maatschappijen die vluchten tussen Marokko en Frankrijk verzorgen. Na de "explosie bij het heropenen van de grenzen" meldt Transavia een sterke toename van de verkoop, met 25.000 verkochte tickets in de week van 7-13 maart, schrijft TourMag. Air France meldt ondertussen dat het vliegverkeer tussen Frankrijk en Marokko "terug is op het niveau van 2019". "Dit zijn de eerste tekenen die het economisch herstel moeten bevestigen. Momenteel kijken wij uit naar de start van het toeristisch seizoen in april en mei, met bemoedigende trends," aldus de directie van de Franse luchtvaartmaatschappij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team