Zoeken

Royal Air Maroc overweegt ticketprijzen te verhogen

12 januari 2022 - 09:00 - Economie

©

Net als Air France zou Royal Air Maroc de ticketprijzen kunnen verhogen om het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof te bekostigen, dit om bij te dragen aan de reductie van CO2-uitstoot.

Maandag kondigde Air France aan zijn ticketprijzen te verhogen met 1 tot 12 euro, om een deel van de extra kosten te compenseren voor het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof, die bijdraagt aan de reductie van CO2-uitstoot. De maatregel geldt ook voor de andere luchtvaartmaatschappijen van de groep, KLM en Transavia. "Een bijdrage ’Duurzame vliegtuigbrandstof’ zal vanaf 10 januari in de prijs van het ticket worden opgenomen. De verhoging varieert van 1 tot 4 euro in de Economy cabine en van 1,50 tot 12 euro in de Business cabine, afhankelijk van de afstand," aldus de luchtvaartmaatschappij in een bericht aan haar klanten.

Lees ook: Royal Air Maroc kondigt verandering aan

Air France heeft ook een voorstel gedaan aan haar passagiers. Zij nodigt hen uit om vanaf donderdag "vrijwillig bij te dragen" aan "de aankoop van duurzame vliegtuigbrandstof" op haar website, om zo de CO2-voetafdruk van hun reizen te verkleinen. "Elke euro van de vrijwillige bijdrage zal worden geïnvesteerd in de aankoop van deze brandstof", aldus de mededeling.

Lees ook: Royal Air Maroc beste Afrikaanse luchtvaartmaatschappij

Royal Air Maroc, beste luchtvaartmaatschappij van Afrika, die in november jongstleden toetrad tot het prestigieuze Oneworld-netwerk dat de luchtvaartmaatschappijen omvat die bekend staan om hun kwaliteitsdiensten, zou in het kielzog van de Franse maatschappij kunnen treden. Royal Air Maroc kondigde in oktober jongstleden al een organisatorische transformatie aan, die gebaseerd is op "de optimalisering van de klantervaring, geavanceerde digitalisering en de begrippen duurzaamheid en eco-verantwoordelijkheid".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team