Zoeken

Royal Air Maroc smeekt om financiële steun overheid

21 april 2020 - 14:00 - Economie

©

Royal Air Maroc is verzeild in een ernstige financiële crisis. Volgens de vakbonden is deze situatie te wijten aan een slecht beheer en de coronavirus pandemie.

De luchtvaartmaatschappij is volop in onderhandeling met de Marokkaanse overheid in de hoop een financiële steun te krijgen, waardoor de groep over 24 tot maximaal 36 maanden uit de crisis zal geraken. Het bedrag dat Royal Air Maroc vraagt wordt voorlopig geheim gehouden.

Het bedrijf wordt ook geteisterd door de uitzonderlijk slechte betrekkingen met de meerderheidsvakbond vanwege de slechte communicatie met de directie en het betwistbaar beheer van de coronacrisis.

Volgens een regeringsbron heeft RAM-voorzitter Abdelhamid Addou meerdere vergaderingen en uitwisselingen gehad met regeringsleden, maar weigert de Staat voorlopig in te grijpen omdat de financiële situatie van Royal Air Maroc geen prioriteit is.

Royal Air Maroc stelt wel de middelen te hebben om het personeel in april te betalen, wat hardnekkige geruchten tegenspreken. De groep zou geen geld meer hebben om deze maand de salarissen van de 3400 medewerkers te betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team