Zoeken

Hoog risico op faillissement voor Royal Air Maroc

13 juni 2020 - 13:30 - Economie

©

Een nieuw rapport van de African Airlines Association geeft een overzicht van de kritieke financiële situatie waarin Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen zich bevinden vanwege de coronacrisis. Royal Air Maroc dreigt eind juni failliet te gaan als niets wordt gedaan.

Volgens het document verloor de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij 1,6 miljard stoelkilometers (ASK) door de coronavirus pandemie. Zonder hulp van de overheid zal de groep eind juli een faillissement moeten aanvragen.

Royal Air Maroc is de hardst getroffen luchtvaartmaatschappij in Noord-Afrika, gevolgd door Air Algérie met een verlies van 800 miljoen ASK en Tunisair met 500 miljoen ASK.

De organisatie stelt dat Royal Air Maroc dagelijks 5 miljoen euro verliest sinds de sluiting van het luchtruim. De onderhandelingen met de piloten en het personeel over een tijdelijke verlaging van de salarissen verlopen moeilijk.

Volgens de African Airlines Association (AFRAA) is 95 procent van de Afrikaanse vloot aan de grond genageld. Om de luchtvaartmaatschappijen op het continent te redden is 2,5 a 3 miljard dollar nodig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team