Zoeken

CEO geeft toe: Royal Air Maroc diep in de problemen

17 mei 2020 - 15:20 - Economie

©

Abdelhamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, heeft voor het eerst over de situatie van de luchtvaartmaatschappij en de moeilijkheden die de groep ervaart gesproken.

De baas van Royal Air Maroc gaf eerder deze week een overzicht van het reddingsplan dat de luchtvaartmaatschappij van een faillissement moet redden.

"Het bedrijf heeft ernstige moeilijkheden. Ik wil in alle transparantie met jullie spreken over de actuele situatie van ons bedrijf en onze dagelijkse strijd om ons merk te behouden.", schrijft de CEO in een brief aan zijn medewerkers.

De hele vloot van Royal Air Maroc is al ruim twee maanden aan de grond genageld. Het passagiersverkeer van de groep daalde met 60% in maart en met 100% in april, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, wat neerkomt op een omzetverlies van 50 miljoen dirham per dag.

Addou stelt dat de groep dankzij strenge maatregelen tussen maart en mei al zijn verplichtingen heeft kunnen nakomen. Voor juni is er echter dringend cashflow nodig. Royal Air Maroc zou daarvoor gebruik willen maken van een kredietlijn van de overheid, ook al zit de groep al diep in de schulden. Een andere oplossing is er volgens Addou niet.

"We werken nauw samen met meerdere leden van de regering om een hervattingsplan op te stellen en de toekomst van ons bedrijf op lange termijn te garanderen.", aldus de CEO, die blijft hopen op een financiële steun van de Marokkaanse Staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team