Zoeken

Royal Air Maroc gaat personeel ontslaan

10 juni 2020 - 13:30 - Economie

©

Royal Air Maroc gaat medewerkers ontslaan. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij ervaart ernstige financiële moeilijkheden vanwege een slecht beheer en de coronacrisis.

Minister Nadia Fettah Alaoui van Toerisme bevestigde de informatie begin deze week in het parlement. Ze gaf een overzicht van de kritieke situatie waarin Royal Air Maroc zich bevindt en baseerde haar uitleg op een recent rapport van de International Air Transport Association (IATA).

De bewindsvrouw liet onder meer weten dat luchtvaartmaatschappijen in de wereld door de coronavirus pandemie een verlies van 252 miljard dirham zullen boeken in 2020 en dat de capaciteit van de luchtvaartsector met 30 procent zal afnemen.

Volgens het rapport van de IATA zal het aantal luchtpassagiers in Marokko in de loop van dit jaar met 5 miljoen dalen. Dat heeft volgens Nadia Fettah Alaoui ernstige financiële gevolgen voor RAM en zal leiden tot het ontslag van personeelsleden.

Royal Air Maroc had in de afgelopen weken meerdere meetings met regeringsleden om een geleidelijke hervatting van de activiteiten te bespreken. Volgens de minister zal de groep zes tot negen maanden nodig hebben om een normale activiteit terug te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team