Zoeken

Wie gaat Royal Air Maroc redden?

3 mei 2020 - 18:00 - Economie

©

Royal Air Maroc gaat al maanden gebukt onder de schulden. De coronacrisis heeft de situatie nog verslechterd. Aan de Marokkaanse Staat wordt gevraagd om snel in te grijpen en een catastrofe te voorkomen.

Het kabinet van premier Saadeddine El Othmani oordeelt echter dat de redding van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij voorlopig geen prioriteit is. Heel de vloot van de groep is al ruim een maand aan de grond genageld vanwege de sluiting van het luchtruim en de grenzen.

Maroc Hebdo bericht dat Royal Air Maroc dit jaar 11 miljoen passagiers zal verliezen, met een inkomstendaling van 17 miljard dirham als gevolg. Een groot deel van het personeel van de groep is al weken technisch werkloos.

Al deze gegevens tonen aan dat Royal Air Maroc, zonder een snelle financiële hulp van de staat of investeerders, niet aan een faillissement zal kunnen ontkomen. De regering vraagt ondanks deze situatie aan Royal Air Maroc om geduld te tonen, omdat er momenteel andere prioriteiten zijn.

De International Air Transport Association (IATA) schat dat de sluiting van het luchtruim een verlies van 48,9 miljard dirham betekent voor de Marokkaanse economie. Door de actuele gezondheidscrisis in Marokko riskeren bovendien 499.000 banen in de luchtvaartsector verloren te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team