Zoeken

Reddingsplan Royal Air Maroc steeds duidelijker

20 mei 2020 - 16:40 - Economie

©

Royal Air Maroc werkt actief aan een plan om de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij van een faillissement te redden. Onderhandelingen werden gestart met de regering en de Marokkaanse vereniging van lijnpiloten AMPL.

Het management van Royal Air Maroc en vertegenwoordigers van de AMPL namen afgelopen vrijdag aan een videoconferentie deel om het reddingsplan te bespreken. De AMPL keurde tijdens deze meeting een daling van 45 procent van de salarissen van alle piloten over een periode van vijf jaar goed.

"Er valt niets meer te onderhandelen want de overleving van het bedrijf is niet onderhandelbaar. Naast onze zakelijke eisen, is het dé prioriteit om Royal Air Maroc levend te houden.", verklaarde een lid van de AMPL aan Medias24.

Dankzij het akkoord van de pilotenvereniging zal Royal Air Maroc haar reddingsplan verder kunnen ontwikkelen. "We moeten onze manier van werken veranderen en onze vaste kosten op een sterke en duurzame manier herzien, om competitiever en flexibeler te zijn.", verklaarde Abdelhamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, enkele dagen geleden in een brief aan zijn medewerkers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team