Zoeken

Regering wil leven Marokkanen vereenvoudigen

7 januari 2022 - 15:00 - Marokko

©

Op grond van wet 19-55 inzake de vereenvoudiging van administratieve procedures is de Marokkaanse regering van plan om 800 administratieve procedures af te schaffen, die geen rechtsgrondslag hebben. Dit moet het leven van Marokkaanse burgers eenvoudiger maken.

In antwoord op een mondelinge vraag van de socialistische parlementaire groep in de Tweede Kamer, zei Ghita Mezzour, gedelegeerd minister voor Digitale Overgang en Administratieve Hervorming, dat wet 19-55 inzake de vereenvoudiging van administratieve procedures, verschillende bepalingen bevat die de afschaffing mogelijk maken van 800 administratieve procedures die geacht worden geen rechtsgrondslag te hebben, meldt Al Akhbar. De gebruiker zal voortaan slechts één kopie van het dossier voor administratieve verzoeken moeten verstrekken.

Lees ook: Digitaal platform met juridische diensten voor Marokkaanse diaspora

Gebruikers van openbare diensten zullen geen certificatie van de echtheid van handtekeningen moeten voorleggen, noch de legalisatie van gewaarmerkte kopieën. Volgens de minister worden in de wet niet alleen de termijnen voor de behandeling van verzoeken vastgesteld en het recht van de gebruiker op administratief beroep gewaarborgd, maar wordt er ook gepleit voor de verplichting om de procedures te digitaliseren en elektronische gegevensuitwisseling tussen overheidsdiensten in te voeren.

Lees ook: Ruim 5 miljoen Marokkanen hebben hun nieuwe identiteitskaart ontvangen

Om deze transitie te realiseren, wil het departement van Ghita Mezzour 2500 ambtenaren opleiden. Ook is besloten deel te nemen aan de constructie van het nationale overheidsportaal "Idarati". Dit is een digitaal platform waar de burgers de nodige gegevens kunnen terugvinden voor administratieve beslissingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team