Zoeken

Digitaal platform met juridische diensten voor Marokkaanse diaspora

19 juni 2021 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Om het Marokkanen die in het buitenland wonen gemakkelijker te maken, is deze week een digitaal platform voor juridische en gerechtelijke diensten op afstand opgericht. Dit instrument, dat tot doel heeft de belangen van in het buitenland wonende Marokkanen te beschermen en hun banden met het koninkrijk te consolideren, zal beschikbaar zijn tot 15 september 2021.

Het platform maakt deel uit van de digitalisering van diensten die worden aangeboden aan Marokkanen die in het buitenland wonen, zo laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Lees ook: Onderzoek naar dienstverlening van Marokkaanse consulaten

Het digitaal platform is tot stand gekomen met medewerking van het ministerie van Justitie, de Hoge Raad van Justitie (CSPJ), het Presidium van het Openbaar Ministerie en het Agentschap voor digitale ontwikkeling (ADD). Dat zijn de diensten waarop het vaakst beroep wordt gedaan.

Zo kunnen Marokkanen die in het buitenland wonen op afstand afspraken maken en via videoconferentie communiceren met de magistraten van het CSPJ en het Presidium van het Openbaar Ministerie, alsook met ambtenaren van het ministerie van Justitie en het gedelegeerde ministerie die belast is met de Marokkaanse diaspora, om gedurende deze periode gebruik te maken van juridische en justitiële diensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team