Zoeken

Marokkaanse diaspora stuurde 100 miljard dirham naar Marokko in 2021

12 januari 2022 - 20:20 - Marokko

©

Ondanks de impact van de Covid 19-pandemie op de activiteiten van wereld-Marokkanen, bereikten de geldtransfers van de Marokkaanse diaspora 100 miljard dirham in 2021. Het bedrag werd maandag bekendgemaakt door vice-minister van Investeringen Mohcine Jazouli.

Maandag heeft Mohcine Jazouli tijdens de wekelijkse plenaire vergadering van mondelinge vragen in het parlement, de strategie van zijn ministerie voor het investerings- en bedrijfsklimaat gepresenteerd en aangekondigd dat de geldtransfers van Marokkanen in het buitenland vorig jaar 100 miljard dirham hebben bereikt.

Lees ook: Sterke stijging geldoverdrachten Marokkaanse diaspora uitgelegd

Jazouli heeft in zijn rede de lancering aangekondigd van een aantal instrumenten ter bevordering van het ondernemingsklimaat en de investeringen, met name de herziening van het juridisch en administratief kader voor de aankoop van grond, de totstandbrenging van industriezones overeenkomstig de internationale normen in alle regio’s van het koninkrijk, de vereenvoudiging van de opstelling en wijziging van stedenbouwkundige plannen rekening houdend met de economische dimensie, en de bespoediging van de hervormingen ter vereenvoudiging van de administratieve procedures.

Lees ook: Marokkaanse expats gevraagd te helpen bij economisch herstel

Mohcine Jazouli zegt dat met deze maatregelen tegen 2035 het aandeel van de particuliere investeringen tot twee derde van de totale investeringen moet worden opgetrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team