Zoeken

Grootste sloppenwijken Salé afgebroken, gezinnen opnieuw gehuisvest

2 februari 2022 - 17:00 - Marokko

©

Douar Brahma, één van de grootste sloppenwijken van Salé, wordt ontruimd. De plaatselijke autoriteiten zijn tegelijk bezig met het herhuisvesten van de bewoners.

Na Karyan El Ouad, Sehb El Caïd en Ras El Ma, maken de plaatselijke autoriteiten nu werk van Douar Brahma. Daar staan heel wat armoedige woningen, waarin honderden gezinnen in precaire omstandigheden leven, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Casablanca: minister kondigt einde sloppenwijken aan

In het kader van de operatie, die enkele weken geleden van start is gegaan, worden de gezinnen opnieuw gehuisvest. Er zijn twee tenten opgezet om hen te ontvangen en de nodige procedures op te starten, schrijft de krant. De stad heeft beloofd om eventuele problemen te regelen, administratieve procedures te vereenvoudigen en te zorgen voor een duurzame begeleiding om klachten en conflicten snel op te lossen.

De plaatselijke autoriteiten zijn ook pas met de ontmanteling van verschillende sloppenwijken begonnen, nadat de zaken van veel bewoners waren geregeld. De laatsten hebben hun barakken verlaten om kleine flats te huren in andere delen van de stad.

Lees ook: Marokko: 300.000 gezinnen uit sloppenwijken gehaald

Binnenkort wordt er een loting gehouden waarbij de betrokken gezinnen in aanmerking kunnen komen voor percelen grond in Bouknadel. De operatie is al van start gegaan, meldt de krant. Volgens de planning zal dit programma vóór eind februari worden uitgevoerd en zullen de bewoners kunnen profiteren van percelen van 60 à 70 m² per begunstigd gezin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team