Zoeken

Reeks ontslagen bij PJD-partij

8 oktober 2021 - 17:50 - Marokko

©

Na de historische verkiezingsnederlaag is de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) genoodzaakt werknemers te ontslaan vanwege de forse inkomensdaling.

Door de sterke daling van haar inkomens, moet de PJD kiezen tussen het ontslaan van haar werknemers of hen in de komende maanden niet te betalen. "We stonden voor twee opties; of we ontslaan werknemers en kennen hen een vertrekpremie toe, of we zijn in de komende maanden niet in staat om hun salarissen te betalen, wat de stabiliteit van het personeel bedreigt", zegt een toegestane bron van het algemeen secretariaat van de islamistische partij aan Hespress.

Lees ook: Benkirane mogelijk terug als partijleider PJD

De PJD gaf de voorkeur aan de eerste optie. Zo’n 160 medewerkers zullen daarom worden ontslagen. De kosten van de schadevergoeding die de partij hun moet toekennen, wordt geschat op 130 miljoen dirham.

Lees ook: Marokko: PJD stapt over naar oppositie

Na de historische nederlaag bij de laatste parlements-, regionale en gemeenteraadsverkiezingen, is de PJD ook niet meer in staat de bouw van haar nieuw hoofdkwartier in Rabat te voltooien. De werken liggen al weken stil wegens gebrek aan financiering. Voor de bouw van het pand is 38,5 miljoen dirham nodig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team