Zoeken

PJD doet oproep tot donaties om schulden te betalen

3 maart 2022 - 21:40 - Marokko

©

Om een schuld van minstens 8 miljoen dirham te dekken, heeft de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) een oproep tot donaties gedaan. Het voortbestaan van de islamitische partij hangt ervan af.

Onder druk van de autoriteiten heeft de partij van de lamp een oproep gelanceerd voor donaties vanwege haar aanhangers, om haar kasregister opnieuw aan te vullen. Die is grotendeels leeggelopen door de verkiezingsnederlaag vorig jaar.

Lees ook: Abdelilah Benkirane onder vuur na bestempelen krant als "zionistisch"

De PJD moet 8 miljoen dirham terugbetalen aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit bedrag vertegenwoordigt een deel van de subsidie die de partij vóór de verkiezingen heeft ontvangen, namelijk 80% van het totale bedrag. De partij heeft bij de verkiezingen slechts 13 zetels behaald, tegen 125 in 2016.

Sinds dit debacle heeft de PJD een reeks uittredingen meegemaakt van voormalige ministers, parlementsleden en voorzitters van lokale overheden. Deze laatsten betalen hun contributie aan de partij niet meer nu Abdelilah Benkirane teruggekeerd is aan het hoofd van de PJD.

Lees ook: Abdelilah Benkirane verdedigt Akhannouch

Als gevolg daarvan maakt de PJD financieel een moeilijke periode door. Haar begroting is van 30 naar slechts 3 miljoen dirham gedaald. Dat maakte Benkirane bekend. Hij gaf ook aan dat zijn partij grote bedragen zal moeten terugbetalen aan het ministerie van Binnenlandse Zaken, maar dat dit in verschillende termijnen zou gebeuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team