Zoeken

Abdelilah Benkirane nieuwe leider PJD, Koning Mohammed VI feliciteert hem

1 november 2021 - 13:40 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane is opnieuw tot secretaris-generaal van de PJD-partij in Marokko benoemd. Dat gebeurde tijdens een uitzonderlijk congres. Benkirane volgt Saadeddine El Othmani op, aan wie de historische nederlaag van de partij bij de verkiezingen van 8 september 2021 wordt verweten.

Koning Mohammed VI heeft Abdelilah Benkirane kort na zijn benoeming gefeliciteerd. In zijn bericht stelt de monarch dat Benkirane’s verkiezing aantoont dat hij nog steeds het vertrouwen heeft van zijn partij.

Lees ook: Ex-premier Benkirane in opspraak na operatie in Frankrijk

Ook staat dat Benkirane "een vooraanstaande partijdige achtergrond en erkende menselijke kwaliteiten en politieke vaardigheden heeft, evenals een geest van verantwoordelijkheid en gehechtheid aan de heiligheid van de natie".

Abdelilah Benkirane was al leider van de PJD partij en regeringshoofd van november 2011 tot april 2017. Hij werd op zaterdag 30 oktober opnieuw verkozen met 1112 stemmen, tegen 231 voor Abdelaziz El Omari en 15 stemmen voor Abdellah Bouanou.

Lees ook: Benkirane mogelijk terug als partijleider PJD

"Ik ben geen Messi, maar ik zal mijn best doen. Ik wilde niet dat zo’n dag zou komen zonder dat ik aan jullie zijde zou staan," verklaarde Benkirane na zijn overwinning via videoconferentie. Hij was zelf niet aanwezig op het partijcongres.

Bladna.nl