Zoeken

Benkirane mogelijk terug als partijleider PJD

23 september 2021 - 17:00 - Marokko

©

Enkele dagen na haar historische nederlaag, heeft de PJD partij een nationale raad gehouden. Tijdens de meeting werd een voorbereidingscomité opgesteld dat belast is met de organisatie van een buitengewoon congres. Ook werd er gesproken over een mogelijke terugkeer van voormalig secretaris-generaal Abdelilah Benkirane aan het hoofd van de partij.

Jamaâ Maôatassim, vertrekkende burgemeester van Salé, werd met 184 stemmen verkozen tot hoofd van de voorbereidende commissie voor het partijcongres. Zijn tegenstanders waren Abdel Aziz Ammari (178 stemmen), Abdel Haq Al Arabi (142 stemmen) en Nabil Chikhi (118 stemmen).

Lees ook: Verkiezingen Marokko: Abdelilah Benkirane zorgt voor verrassing

Mohamed Amkraz verklaarde na de nationale raad dat de partij tijdens het congres de toekomst van de PJD en de terugkeer van Abdelilah Benkirane aan het hoofd van de partij zal bespreken.

Volgens Mostafa Ibrahimi is de PJD bekend voor zijn intern democratisch proces. Niemand kan zichzelf kandidaat stellen voor verantwoordelijkheidsfuncties. Enkel het buitengewone congres kan dit beslissen. De politicus oordeelt dat Benkirane het best geplaatst is om de partij in de komende jaren te leiden.

Lees ook: Marokko: PJD stapt over naar oppositie

Intussen heeft de partij ook besloten om in de oppositie te gaan. De datum van het buitengewoon congres zal binnenkort worden vrijgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team